Въпроси и отговори

Как да се държим по време на интервю?

Въпреки, че интервюто за работа се определя като относително стресиращо събитие, винаги е добре да се опитаме да бъдем спокойни, естествени и в максимална степен да бъдем себе си.

Често в стремежа си да се представим в най-добра светлина използваме заучени фрази, тялото ни заема неестествени позиции, държим устата си в постоянна изкуствена усмивка или пък отговаряме на въпросите, с отговори, които смятаме за жаланите от интервюиращия.

Добре е да си дадем сметка, че по време на едно интервю освен дрехите, прическата и маникюра, информация за нас разкрива всеки детайл от поведението ни: от жестовете, погледа, та чак до силата на гласа.

Нека да седнем изправени, но в удобна поза, да не се въртим, да използваме открити жестове, които говорят за откровеност и добронамереност.

Добре е да избягваме: да говорим прекалено бавно или прекалено бързо, прекалено тихо или прекалено високо, да прекъсваме, да обясняваме без да са ни попитали, да барабаним с пръсти по масата, да седим в предизвикателна поза или с позата си да показваме, че се притесняваме, или още по-лошо, че се опитваме да скрием нещо.

Зареждане....